Това заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев по БНТ.Той 

...
Това заяви служебният министър на земеделието Явор Гечев по БНТ.Той 
Коментари Харесай

Явор Гечев: Не искам да казвам нищо лошо за моята партия, ще му дойде времето и за това

Това съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев по Българска национална телевизия.

Той  сподели още, че никой не работи целеустремено против Корнелия Нинова. " Аз съм писал програмата на Българска социалистическа партия в региона на земеделието. Служебните кабинети са надпартийни. За мен е чест, че в Българска социалистическа партия има специалисти. Основната цел на експертния кабинет е да съобщи страната в добра кондиция ", разяснява служебният министър на земеделието. Той изреди редица проблем в бранш Земеделие.

 

" Планът за възобновяване и резистентност е до средата. Имаме тежки закъснения във връзка с редица планове в държавен фонд " Земеделие ", изясни Гечев.

" Нима във връзка с горите няма проблеми, и това което е изтървано ние би трябвало да го наваксаме за месец и половина. Аз не съм освободил шефа на горите, той самичък напусна по лично предпочитание. Досегашният изпълнителен шеф на фонд " Земеделие " сподели, че не се усеща част от моя екип. Новият изп. шеф господин Таков е с впечатляващо CV, заместничката му и тя. Госпожа Иванова е досега изпълняващ шеф на програмата за развиване на селските региони с дълготраен стаж в системата. Дали е манекен или не, това какво би трябвало да значи. За нея гласоподава и досегашният изп. шеф, тъй като тя е била част от неговия екип ", изясни министър Гечев.

Той добави, че има вяра в чиновниците на Държавен фонд " Земеделие ". С тяхна помощ и с експертизата на новото управление, би трябвало земеделските производители да бъдат спокойни ", добави служебният министър на земеделието.

Гечев съобщи още, че до в този момент Фонд " Земеделие " постоянно е имал проблеми с Министерството на земеделието. " Гарантирам ви, че симбиоза ще има сред двете институции ", даде обещание Гечев и добави:

 

" Не можем да оставим несвършената работа да повлияе на неполучаването на средства на земеделските производители след Нова година, подобен риск има, само че ние няма да го допуснем. Изоставанията са колосални. Ние ще се оправим, няма различен метод. "

Гечев сподели още, че подсигурява, че в България няма да има продоволствена рецесия.

" България е в добра кондиция във връзка с зърнения баланс. Ние произвеждаме в пъти повече, в сравнение с консумираме. Това въздейства в последна сметка и на цените. Имаме терзания, че слънчогледа сега в складовете на българските преработватали са цялостни. Новата годишна продукция би трябвало да се прибере някъде ", обясни служебният министър на земеделието.

Той съобщи, че фитосанитарният надзор продължава и че украинската пшеница, ще предстои на по-сериозен надзор. Гечев подсигурява, че няма да остане никой от уязвимите групи без дърва за зимата. Той съобщи, че хората към този момент са почнали до получават такава помощ от страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР